Bemutatkozás

Tajtiné Sajtos Ágnes

hastánc

Már gyerekkoromban körvonalazódott bennem, hogy felnőttként valamilyen segítő foglalkozást szeretnék folytatni. Pszichológus végzettséget szereztem a Debreceni Egyetemen, mindig is hittem, hogy ez az én hivatásom. Végül diplomaszerzés után mégsem találtam a helyem, csak egymás után toltam félre az állásajánlatokat. Egyetemi éveim idején táncolni kezdtem, később munkahely hiányában bőven maradt időm a gyakorlásra. Lényegében a tánc miatt kezdtem el otthon jógázni, idővel pedig egyre nagyobb odafigyeléssel végeztem a táncórát keretező ászanákat.

Budapesten végeztem el a sportoktató és a gerincjóga oktatóképzést a Mandala Jógastúdióknál. Már az első látogatásom alkalmával megragadott a hely nyugalmas egyszerűsége, és hogy ugyanez tükröződik az oktatók óravezetésében is. Amikor jelentkeztem az oktatóképzésre, csak a tánctudásom fejlesztése motivált, valamint az, hogy végre kitörjek a semmittevésből. A képzés során ez lassan kezdett átfordulni, rájöttem, hogy a jóga nem csupán testfejlesztés, és egyre jobban érdekelt, hogyan használhatnám ezt a letisztult rendszert az emberek segítésére. Elkezdtem ismerősöknek órát tartani, közben egyre világosabbá vált számomra, hogy egyelőre nem is szeretnék visszatérni a pszichológiához. Két év elteltével már csak a jóga körül forgott az életem, elvégeztem a hatha jógaoktató képzést is. Kivettem egy lakást, hogy stúdióvá alakítsam, és 2013-ban megnyitottam a Dahlia Jógastúdiót. Nagy meglepetésemre egyre több órát kellett hirdetnem, sok rendszeres gyakorlóm lett, és hamarabb kinőttük a helyet, mint hittem.

2013-ban kezdtem el astangázni. Eleinte elég rendszertelenül próbálkoztam otthon, majd a mandalások vezetése meghozta az áttörést a gyakorlásomban. Pápa Gyöngyvér ösztönzésére részt vettem Manju Jois astanga oktatóképzésén, mely újabb lendületet adott az oktatásban és a saját gyakorlásomban egyaránt.

Mindig fájt a szívem, hogy Debrecenben nincs Mandala, így amikor megnyílt az első vidéki stúdió, türelmetlenül vártam, hogy valaki létrehozzon egyet itt is. Álmomban sem gondoltam akkor, hogy majd rám vár ez a feladat. Köszönöm Gyöngyvérnek és Gergőnek a sok biztatást, támogatást, és hogy egy ilyen értékes közösség része lehetek!

laghu vajrasana

végzettségi adatok:

2014. astanga jóga oktató (Manju Jois Teacher Training, Budapest)

2014.  hatha jóga oktató (Mandala Jógastúdiók, Budapest)

2012. gerincjóga oktató (Mandala Jógastúdiók, Budapest)

2012. OKJ sportoktató (testépítés, fitness) (Budapest)

2011. okleveles egészségpszichológus (Debreceni Egyetem, OEC)

2009. okleveles viselkedéselemző (Debreceni Egyetem, TEK)

főbb tanfolyamok, egyebek:

2014. astanga első sorozat oktatóképzés és workshopok Manju Jois-szal (a Mandala Jógastúdiók szervezésében, Budapest)

2013-2014. astanga minitanfolyamok, 1-2. sorozat (Mandala Jógastúdiók, Budapest)

2012. stresszoldó jóga minitanfolyam (a Mandala Jógastúdiók szervezésében, Debrecen)

2009 óta hastáncolok

hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: