Dinamikus jóga

Az ászanák összefűzése folyamatos mozgássá

Ez egy intenzívebb óratípus, azonban a dinamikus gyakorlatsorok alapjául is a klasszikus jógapózok (és variációik) szolgálnak. Dinamikus órán ezeket az ászanákat tanuljuk meg összekapcsolni, és a mozgást összehangolni a légzéssel.

Nincsenek magas ismétlésszámok, és nem az a cél, hogy minél gyorsabban végezd a gyakorlatot. Minden mozgás a légzés természetes ritmusában történik.

Rendkívül gyorsan fejlődhetsz ezzel a gyakorlással, még ha az első alkalommal nehézséget is okoz egyszerre figyelni a testhelyzetek pontos kivitelezésének módját és a légzést. Minden egyes gyakorlással gördülékenyebben fog menni, szabadabban lélegzel, fokozódik az erőnléted, rugalmasságod, és javul a keringésed is.

urdva mukha svanasana

Ha a statikus ászanák kivitelezése közben könnyen elterelődsz, nem tudsz kikapcsolni, próbáld ki ezt az óratípust! Ez a mozgásforma egy kicsit nagyobb koncentrációt igényel, fizikailag is fárasztóbb. Talán neked erre van szükséged ahhoz, hogy lecsendesüljön az elméd, és el tudd engedni a hétköznapi problémákat.

Ha érdekel ez a mozgásforma, de félsz, hogy kezdőként nehezen követnéd az eseményeket, látogass el először gerincjógára, hogy megismerkedj az alapokkal!

hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: